הדבר החשוב ביותר שיש לעשות סמוך ככול האפשר לתאונת הדרכים, הוא לפנות לקבלת עזרה רפואית, אם על ידי הזעקת אמבולנס ואם על ידי הגעה עצמאית לחדר מיון.
ישנן שתי סיבות מרכזיות בגינן אין להתמהמה או לדחות את הפנייה לגורמי הרפואה והראשונה היא שהנפגע אף פעם לא יכול לדעת מאילו נזקים הוא סובל.
זאת כיוון שבמקרים רבים ישירות לאחר התאונה הנפגע לא סובל מכאבים ויכול להמשיך לתפקד בצורה תקינה, גם אם למשל שבר עצם או ספג חבלה חמורה שגרמה לו לדימום פנימי.
ישירות לאחר החבלה, מופרשים לזרם הדם חומרים שונים המשמשים כמשככי כאבים ולכן גם אם אתם לא חשים בכאבים ישירות לאחר התאונה, אין משמעות הדבר בהכרח שלא ספגתם פגיעה ואפילו פגיעה חמורה ומסוכנת. אי לכך, הפנייה הבהולה לקבלת טיפול רפואי היא בראש ובראשונה הדרך שלכם לוודא שמצבכם הרפואי תקין ושאינכם סובלים מנזקים שאתם פשוט לא מרגישים עדיין.
הסיבה השנייה בגינה יש לפנות מהר ככול האפשר לקבלת טיפול רפואי היא התיעוד. ללא תיעוד של גורם רשמי מתחום הרפואה, לא יוכל הנפגע לבסס את טענותיו במקרה של תביעה. חשוב להבין כי מבחינת חברת הביטוח ובית המשפט.
אם לדוגמה התאונה התרחשה ביום ראשון ורק ביום רביעי פנה הנפגע לקבלת טיפול רפואי, הרי שיתכן בהחלט שבתאונת הדרכים לא נגרם לו כל נזק וכי הנזקים בגינם פנה לקבלת טיפול, התרחשו בין יום ראשון ליום רביעי. לפיכך יש לפנות סמוך ככול האפשר למועד התאונה לקבלת טיפול ולשמור את כל הניירת הרפואית בהישג יד.
נקודות שחשוב לזכור בזמן קבלת הטיפול
כשאתם מקבלים טיפול רפואי במקום התאונה או בחדר המיון, עליכם לדאוג לציין את כל הפרטים הקשורים לתאונה וכן לדווח על כל כאב או מגבלה תפקודית שאתם חשים, גם אם לכאורה אתם לא מאמינים כי יש קשר בין התאונה לתסמינים.
כך לדוגמה רבים לא מודעים לכך שפגיעה נוירולוגית המתבטאת בזעזוע מוח יכולה לבוא לידי ביטוי בהקאות ולכן לא טורחים לציין שהקיאו סמוך לתאונה. כמו כן חשוב להסביר בפירוט את אופי הפגיעה ולא להשמיט אף פרט, שולי ככול שיהיה.
בכל מקרה מומלץ מאוד שיהיה לצדכם אדם נוסף שהיה מעורב בתאונה או שהיה עד לתאונה, שכן במקרים רבים לא תוכלו לספק לגורם המטפל את כל הפרטים הנחוצים. חשוב במיוחד לערב אדם נוסף בתהליך, אם חלילה איבדתם הכרה במהלך או אחרי התאונה או שבעקבות התאונה התעוררו בעיות זיכרון.
לאחר קבלת הטיפול
לאחר קבלת הטיפול עליכם להיות בטוחים שיש בידיכם את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, לרבות תוצאות של בדיקות שעברתם בזמן האשפוז, פירוט של כל הטיפולים שקיבלתם, פירוט של עלויות ועוד.
כמו כן עליכם לבדוק האם מצוין במסמכים כי מדובר היה בתאונת דרכים ובנוסף אם הייתה זו תאונת עבודה, חשוב שעובדה זו תהיה מתועדת גם כן בניירת הרפואית.
בנוסף חשוב שתקבלו הנחיות רפואיות בהתאם למצבכם הנוגעות למשל לבדיקות חוזרות, מעקב רפואי, טיפול בפצעים, החלפת תחבושות ועוד. מעבר לכל זה עליכם להיות מודעים לכל התסמינים החשודים שיש לשים לב אליהם לאחר תאונת דרכים, שיש בהם כדי להעיד על נזקים ופגיעות שלא התגלו במהלך הטיפול שקיבלתם.
תאונת דרכים היא אירוע קשה ומעורר חרדה ולכן רבים מהנפגעים סובלים לאחר התאונה מחוסר ריכוז וחוסר סבלנות. אי לכך, מומלץ מאוד כפי שציינו, להגיע לטיפול הרפואי בליווי של אדם קרוב, שיוכל לקבל את כל המידע הנחוץ ולהעביר לכם אותו בזמן שתהיו רגועים ונינוחים.
אולי יעניין אותך גם:
נזקי גוף שארעו בשטח פרטי – מה עושים כדי לקבל פיצויים?