כאשר קורה לאדם נזק כאשר הוא הולך ברחוב, מי שעשויה להיות אחראית לכך היא הרשות המקומית, כלומר, הרשות הציבורית. כאשר אדם נפגע פגיעה גופנית בשטח פרטי, כלומר בבית של מישהו, במגרש או במסעדה האחריות על הפגיעה ועל הנזק שנגרם לו עשויה להיות על הבעלים של השטח הפרטי.
מה צריך לעשות לאחר פגיעה גופנית שקרתה בשטח פרטי? האם ניתן להגיש תביעה בגין נזקי הגוף ואם כן, כיצד? המשיכו לקרוא ולמדו עוד על נזקי גוף בשטח פרטי.
אחריות בשטח פרטי
בשטח ציבורי, כלומר, ברחוב, על הכביש, על המדרכה וכדומה, ישנה אחריות על הרשות המקומית והציבורית לדאוג לתחזוקה נאותה של מקומות אלה. דוגמה לכך ניתן לראות במקרה שבו אדם מועד בעת הליכתו על מדרכה שאינה תקינה, עקב הנפילה הוא שבר את רגלו וכעת מי שאחראי על הנזק הגופני שאירע לו וכן על הפיצוי הוא העירייה, משום שזו לא דאגה לך שהמדרכה תהיה תקינה ובטוחה להליכה.
במקומות פרטיים מי שאחראי לתחזוקה הנאותה של המקום הוא הבעלים של המקום. מקום פרטי יכול להיות למשל: מסעדה, משרד, בניין משרדים, בריכה, אולם אירועים, חדר כושר, בניין מגורים וכדומה. במקרה של תאונה או כל מקרה אחר שגרם לנזק גופני, מי שהוא הבעלים של אותו שטח עשוי להיחשב לרשלן להיות אחראי לכל נזק גופני שנגרם לנפגע.
מה ניתן לעשות אחרי שנפגעים בשטח פרטי?
בכדי שתוכלו להגיש תביעה נזיקית מוצלחת, לאחר שנגרם לכם נזק גופני עקב תאונה שארעה לכם בשטח פרטי, יש לזכור את הדברים הבאים:
שמרו כל פרט תיעודי שיש לכם ושרלוונטי למקרה בכדי שיהיה לכם בסיס ראייתי. תיעוד מלא של המקרה יסייע לכם בהמשך כאשר יהיה עליכם לדווח על התאונה לבעלים של השטח הפרטי, לחברת הביטוח של הבעלים של השטח הפרטי, למוסד לביטוח לאומי ולחברות הביטוח השונות.
חשוב לזכור לתעד גם את המיקום המדויק בשטח הפרטי שבו קרתה התאונה וכן את השעה הספציפית בה קרתה התאונה. עשו שימוש בסמארטפון שלכם וצלמו את המיקום המדויק ואת הסיבה לכך שנפלתם, לדוגמא: אם נפלתם בגלל שמן שלא נוקה מהרצפה, צלמו את שלולית השמן ואת האזור שבו קרתה התאונה, זו יכולה להיות הוכחה מצוינת לרשלנות של הבעלים של השטח הפרטי.
אם היו עדים לתאונה בקשו מהם את הפרטים שלהם בשביל שתוכלו ליצור איתם קשר בהמשך למקרה שיצטרכו להעיד במשטרה ובבית המשפט. תוכלו לשאול את העדים, אם בנוסף למתן פרטים להתקשרות מאוחרת יותר, האם הם מסכימים שתצלמו את עדותם כבר במקום בוידאו.
בכדי להגיש תביעה נזיקית צריך להוכיח נזק, לכן, צלמו כמה שיותר מהר כל נזק גופני שנגרם לכם. צלמו את הנזק שנגרם לכם מקרוב, מרחוק ומכל זווית שניתן. בתמונות של הנזק ודאו גם שרואים את הפנים שלכם בכדי להוכיח שאכן מדובר בנזק שנגרם לכם ולא למישהו אחר.
במהלך השעות והימים לאחר המקרה המשיכו לתעד את עצמכם ואת הנזק הגופני שנגרם לכם בעזרת צילומים וסרטוני וידאו בכדי להראות את ההתפתחות של הנזק, וגם זה כמובן יסייע לכם כראיה בתביעה.
קבלת טיפול רפואי לאחר הפגיעה בשטח פרטי
לאחר פגיעה מומלץ לפנות לבדיקה ראשונית בחדר מיון, אם אתם יכולים ללכת בעצמכם הגיעו באופן עצמאי לחדר המיון אחרת הזמינו אמבולנס שיקח אתכם לשם. בחדר המיון הצוות הרפואי יערוך בדיקה מקיפה וירשום את המצב שלכם. הצוות הרפואי יוכל גם לאתר פגיעות שאולי אתם לא תבחינו בהם, למשל: פגיעות פנימיות, שברים, דימומים פנימיים וכדומה. כמובן שהפנייה לחדר המיון חשובה לבריאות שלכם אך יש לה גם חשיבות מבחינה ראייתית, שכן ככל שתפנו לטיפול רפואי בסמוך יותר למועד המקרה, כך יהיה לכם יותר קל להוכיח בתביעה שלכם שהנזק שנגרם כתוצאה מהתאונה שהתרחשה בשטח פרטי.
חשוב לציין גם שבכדי לקבל דמי תאונה מהמוסד לביטוח לאומי צריך לפנות לסיוע רפואי בתוך מקסימום 72 שעות מהזמן שבו התרחשה התאונה או אירוע מזיק. גם כאן, וגם בהמשך הטיפול הרפואי, חשוב לשמור ולתייק את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים לפגיעה, כולל קבלות על תשלום של תרופות, קבלות עבור נסיעות בתחבורה ציבורית או במוניות וכדומה.
הגשת תביעה בגין פגיעה בשטח פרטי
מי שיש ברשותו שטח פרטי חייב לדאוג לכך שהשטח הפרטי מתוחזק בצורה טובה בכדי למנוע מצבים בהם אנשים יכולים להיפגע בשטח הפרטי שלו. במידה והבעלים של השטח הפרטי לא עשה זאת ונמצאו מפגעים בשטחו, הוא יכול להיחשב כרשלן והוא עשוי להיות חשוף בפני תביעות נזיקיות מנפגעים בשטחו. כחלק מתביעה נזיקית יהיה על התובע להוכיח שהתרחשו שלושה דברים מצטברים: רשלנות, נזק וקשר סיבתי.
על התובע להוכיח שהתרחשה רשלנות על ידי הבעלים של השטח הפרטי, הוא צריך להוכיח שנגרם לו נזק עקב הרשלנות הזו וכמו כן הוא צריך להוכיח שישנו קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לו לרשלנות של הבעלים של השטח הפרטי.
אולי יעניין אותך גם:
נפגעת בתאונת דרכים? חישוב גובה דמי הפיצויים לנזקי גוף